Lisk koers: de eerste 15 dagen na lancering

15 dagen lisk

Lisk is vandaag precies 15 dagen oud. De lancering was op 24 mei 2016. Vandaag blik ik terug op de lancering en hoe het er nu voor staat met Lisk. Dit zal ik regelmatig doen.

Disclaimer: ik zit in Lisk voor de lange termijn omdat ik geloof in het project. Ik richt me vooralsnog op investeren in Lisk en nog niet zozeer op het ontwikkelen van Apps. Ik heb twee doelen met Lisk: één is om er veel geld aan te verdienen en daaruit voort vloeit een enthousiasme (om de community rondom) Lisk te laten groeien. Mensen te interesseren, liefst developers die ook de potentie zien en er Apps voor gaan maken.

Voorafgaand aan de lancering

Mensen konden voorafgaand aan de lancering al Lisk inkopen. Dit was eigenlijk een investering in Lisk, zodat de makers al reeds geld hadden om developers en dergelijke te kunnen betalen. Anders dan Bitcoin kun je Lisk niet minen (hierover een andere keer meer), maar werd er bij lancering direct 100.000.000 LSK verdeeld onder de ICO investeerders. De prijs lag ongeveer op 6 eurocent.

Lisk koers: de eerste 24 uur

Lisk is gelanceerd met een startkoers van ongeveer 0,002 BTC, ongeveer 1 euro. Direct na lancering waren er wat problemen en de mensen die vooraf waren ingestapt met de ICO hebben toen snel hun investering teruggepakt. Zij hebben in ieder geval al veel winst gemaakt! Het gevolg hiervan was dat de koers snel naar beneden ging, zoals uiterst links te zien is in onderstaande grafiek:

Lisk eerste 24 uur

Dit duurde niet lang en de koers werd al snel vrij stabiel op 0,00051 BTC (0,20 EUR). Dit was het perfecte moment om in te stappen, wat ik zelf gelukkig direct gedaan heb!

Lisk koers: de eerste dagen na de lancering

Dag 2

Dag 2 was direct een mooie topdag voor de Lisk koers: van 0,0005 BTC naar 0,00123 (0,51 EUR)!!

Screen Shot 2016-06-09 at 18.28.26

Dag 3

Maar na elke mooie piek komt ook een dal, dus dag 3 was weer iets minder. Vervelend als je elke 10 minuten kijkt en de koers (en dus je geld) weer (in waarde) omlaag ziet gaan..

Screen Shot 2016-06-09 at 18.32.38

Dag 4

Screen Shot 2016-06-09 at 18.41.52

Dag 5

Screen Shot 2016-06-09 at 18.42.54

En de dagen erna tot vandaag

Screen Shot 2016-06-09 at 18.43.59

15 dagen Lisk

15 dagen lisk

In bovenstaande grafiek is mooi de piek te zien op de tweede en derde dag. Waarna hij vervolgens weer aardig is ingestort maar ook weer opgekrabbeld. Dit zijn normale fluctuaties bij nieuwe coins. In de grafiek zie je ook erg veel streepjes (donkergroen) in de eerste paar dagen. Mensen waren toen continue de koers aan het checken en kochten/verkochten bij elke beweging. Een beweging omhoog zorgt ervoor dat iedereen ging verkopen en omlaag weer snel bijkopen. Dit zijn de zogenaamde “day-traders”. Mensen die kopen als hij laag staat en direct weer verkopen als de koers iets hoger staat. Als je dit met een grote hoeveelheid geld doet, dan kun je hier aardig aan verdienen!!

Conclusie: Lisk koers 15 dagen na lancering

Elke nieuwe coin heeft fluctuaties de eerste paar weken na lancering. Wat bij Lisk nog meespeelde was dat de Bitcoin koers erg omhoog ging in dezelfde periode en The DAO uitkwam (mijn mening is dat deze niet interessant is) maar deze zaken beïnvloeden de koers wel.

De Lisk koers is inmiddels aardig stabiel, zo rond de 0,0007 en 0,0008 BTC maar je ziet hem ook een klein beetje omhoog ten opzichte van het einde van de eerste week. Mijn conclusie is dat Lisk zich inmiddels redelijk gestabiliseerd heeft als echte crypto currency en nog steeds veel belovend is.

Aanstaande zaterdag is een community meeting waarbij de oprichters vragen zullen beantwoorden uit de community. Hier zal waarschijnlijk wel wat positief nieuws uitkomen, wat de koers uiteraard ook positief kan beïnvloeden. Verder zullen de oprichters er alles aan doen om het netwerk te laten groeien, nieuwe developers aan te nemen en partnerships met andere grote partijen aan te gaan. Dit zal de koers van Lisk natuurlijk alleen maar ten goede komen.

Geef een reactie